Carmen huvudattraktion på Opera på Skäret

Sten Niclasson - konstnärlig ledare och initiativtagare till Opera på SkäretCarmen blir huvudattraktion på Opera på Skärets operafestival nästa sommar. Efter årets publiksuccé med La Bohème planerar Opera på Skäret nu för ännu en festival med ett av operahistoriens storverk i centrum.

– Carmen är operavärldens kanske mest spelade verk. Det känns oerhört inspirerande att få bjuda publiken på vår tolkning av denna älskade opera, säger Sten Niclasson, Opera på Skärets konstnärlige ledare.

Opera på Skärets sjunde sommarfestival satte i somras ett nytt publikrekord för Stora scenen, där tio föreställningar av La Bohème lockade 6 700 besökare. Konserterna i operacaféet och på Lilla scenen drog också storpublik och spelades för utsålda hus. De specialchartrade operatågen från Stockholm till Skäret var i år så populära att extravagnar sattes in på samtliga avgångar. Totalt gästades festivalen av 8 000 besökare och förhoppningarna inför nästa år är minst lika stora.

–  Det har varit ett fantastiskt år för festivalen. Gensvaret från såväl publik som sponsorer och kritiker var mycket positivt och det inspirerar oss att spänna bågen ordentligt inför nästa säsong. Att sätta upp Carmen har funnits med på önskelistan ända sedan Opera på Skäret startades. Det är ett mästerverk med allt från välkända melodier till ödesmättad dramatik, säger Sten Niclasson.

Mer information:
Opera på Skäret
PressmeddelandeKommentarer och länkar

Lägg till kommentar

* = Obligatoriska uppgifter